Get Adobe Flash player

ДКТ "Димитър Димов" ще отбележи Международният Ден на Театъра - 27-ми Март с премиерата на постановката "Кукувицата" Честит Празник!

Кукувицата

 от  Елин  РАХНЕВ          
 Драматизация и постановка: Лиза Наумова ШОПОВА
 Сценография: Кольо КАРАМФИЛОВ
 Музикална картина: Петя ДИМАНОВА
 Хореография: Захари НАНКОВ
 Сценична пластика: Огнян КАМИШЕВ
 Костюми: Мариета ЦЕНОВА

 

Участват: Марина БОШНАКОВА, Атанас АТАНАСОВ, Антоанета  МИЛАНОВА, Лъчезар ХАЛЬОВ, Стоян  ВАСИЛЕВ

КЛАСЪТ:  Айджан РАСИМ, Айлин МЕХМЕД, Александра ЮНАКОВА, Антония ПАНАЙОТОВА, Ахмед ЮМЕР,  Весела СТЕФАНОВА, Деница ГЕОРГИЕВА, Десислава АНАДОЛИЕВА, Димитър ВУТОВ, Златомира  ПЕТРОВА, Иван РАСИМ, Кристина ТОПАЛОВА, Николета ВАСИЛЕВА, Мелиса ХОДЖА, Светослав ЛАМБЕВ,  Синан САДУЛА, Станислав СТОЙКОВ, Стефан СТЕФАНОВ, Супита ШЕНКОВА, Хидает ЮСЕИН, Узай  КАБЪКЧЪ, Юри ФИЛИПОВ

VS Dance: Георги ХРИСТОВ, Лазар КАРПАЧЕВ

BEATBOXERS:  Александър ХАДЖИЕВ, Беркай AХМЕД,               Вълко ИЛИЕВ, Иван – Асен КРАЧУНОВ

 

В пиесата „Кукувицата” става въпрос за това, че нито ние, нито децата сме в час. По един или друг начин винаги закъсняваме, не сме навреме, не сме, когато трябва, в точния момент, в точния час, на точното място.
        От една страна - клас от тийнейджъри, мечтаеща учителка, уважаваща изкуството чистачка, директор, който се бори за правата на правилата, от друга - един баща, който никога не събужда сина си навреме. Баща, чийто баща също не го е събуждал навреме.
        Всеки път се налага да измислят нова лъжа, за да извинят закъснението. Лъжите са невинни, приказни, и затова на пръв поглед изглеждат и малко нелепи. Но постепенно всички са въвлечени в тази игра на фантазия и противопоставяне на поколенията, в която въображението успява да победи сухата реалност.
        В крайна сметка на всички ни се налага – на деца, родители, система, участници и зрители, да си сверим часовниците и да влезем в час. Мотото на спектакъла е точно такова: „Влез в час”. А това ще стане с хубавия диалог на пиесата и с много музика, която от симфония преминава в бийтбокс, в хип хоп, звучи ретро, превръща се в уличен танц и, разбира се, -  и срещата с първата любов.
        Един спектакъл, посветен на поколението, което се роди с интернет и новите комуникации. Поколение, в което ще се вгледаме с по-малко критика и с повече разбиране и уважение.
        Нашата идея е това представление в театър „Д.Димов” с актьори младежи, да провокира младите хора да се влюбят в театъра и да повярват, че всичко е възможно. Да почувстват, че театърът е магия и когато се прави с любов, е едно чудесно място да помечтаеш!