Get Adobe Flash player

Целият живот е творческо приключение!

alt

         Театрално - музикален център – Кърджали съвместно  с   Министерство на културата на Франция , Посолството на Република Франция – България,  Френски Институт в България, Алианс Франсез, Основни региони и общини във Франция , международни културни организации  е  партньор на  първия международен  дигитален фестивал на творчеството!

 CreaFest,
 Какви щяхме да сме без изкуство? Използвано за комуникация, много преди езика, изкуството е абсолютна необходимост, ценната съставка в хармонията на нашия живот, понякога противоотровата за оцеляване. Това е форма на художествено изразяване, която всеки трябва да може да итерпретира по свой начин, но винаги като игра.    Чудесен начин да разкрием това съкровище във всеки от нас: нашето творчество!
 https://www.creafest.fr/
 https:// www.facebook.com/CreaFest.art/posts/183810583461315 празнично,  безплатно събитие, което приканва деца и възрастни да създадат творби, самостоятелно или с приятели, около дадена тема, която може да бъде изследвана чрез всички съществуващи визуални, звукови и езикови изкуства, с амбиция да обединят творческите енергии , да освободи въображението във всеки един, да донесе увереност, мотивация и гордост от способността да създадеш творба.
    Творческа тема:  Детето и птицата ( www.)creafest.fr/sujet/
Имало едно време ... малко момче, дете на луната и слънцето, със златиста коса, очи сини като лятно небе и смях, който караше звездите да блестят, малък принц със светла душа. Той нежно се люлее на ръката на майка си под благосклонния поглед на баща си и всеки ден се учудва на великолепното зрелище на Земята, предложено му от майката природа. Малка  птичка  пее с всички сили, за да  подтикне малкия принц  да дойде и да открие съкровищата  на земния живот.
 Регистрация преди 31 януари  2021 г.  на ( www.) creafest.fr/inscription/
 Представяне на на работата преди 15 май 2021. г.