Get Adobe Flash player

Родовите корени и модерните времена в сблъск на театралната сцена в Кърджали

„Врата до пътя“ е най-новото заглавие в афиша на Театрално-музикален център „Димитър Димов“, Кърджали. Премиерата на спектакъла, чийто автор и режисьор е Орлин Дяков, ще бъде на 2 май т.г. Сценографията е на Николай Нинов, а хореографията – на Веселина Арабаджиева.
Сблъсъкът на два свята – единият на родовите корени, държащи ни здраво на земята и другият – на изкушенията на модерните времена е в основата на проблематиката. Ще получи ли помощта, от която се нуждае младото поколение, за да открие отново пътя към себе си е въпросът, чийто отговор търсят на сцената авторът и актьорите.
„Ако този откровен разговор, какъвто води представлението със зрителя за зависимостта от наркотиците, изиграе своята превантивна роля в начина на мислене на младите хора, ще считаме, че сме си свършили работата“, разкрива режисьора Орлин Дяков.
Ролите са поверени на Анна Петрова, Петър Мастагарков, Тони Тончева, Красимир Ненков, Божидар Георгиев, Атанас Атанасов.

alt

Внушението на текста се подсилва и с хореографията на Веселина Арабаджиева и балета – Гинка Кирчева, Нурсен Аптурахман, Мергюл Юриева, Русалина Майналовска.

alt
Спектакълът ще бъде предложен за включване и при осъществяването на  Националната програма „Осигуряване на съвременна образователна среда“ на Министерството на образованието и Министерството на културата.

alt