Get Adobe Flash player

ТЕАТЪРЪТ В КЪРДЖАЛИ СЪС СПЕЧЕЛЕН КОНКУРС ПО ПРОГРАМА НА НФ "КУЛТУРА"

alt

     По Програма "Целево финансово подпомагане" на Национален фонд "Култура", ТМЦ - Кърджали спечели конкурс за Едногодишна целева субсидия за подпомагане дейността на държавни, общински и регионални институти за създаване, съхраняване и разпространение на произведения на изкуството и културата, както и за опазване и популяризиране на културно-историческото наследство. Субсидията е в размер на 8534 лв. и обхваща периода от месец юли до ноември 2021 г. Това съобщи директорът на театъра Гълъб Бочуков.

    А за най-малките си зрители, Кукленият театър в Кърджали подготвя изненада за най-обичания и дългочакван празник – премиерното заглавие  "Коледа в гората", драматизация на Янко Митев по Туве Янсон.
   "Коледата ходи всяка година при децата и всички се готвят за нея, защото обичат подаръци. Но тя ходи и в гората. А Мечо с неговия зимен сън никога не е виждал този празник и пропуща всички зимни приключения. Но точно тази година го очакват много изненади. Ще разберете какви обаче, ако гледате премиерата на пиесата "Коледа в гората" на 12 декември от 11.00 ч. в куклена зала" – сподели директорът на театъра Гълъб Бочуков, който е и режисьор на спектакъла.

ТМЦ ПРЕС