Get Adobe Flash player

ТМЦ – КЪРДЖАЛИ УЧАСТВА ОТНОВО В ИНИЦИАТИВАТА НОЩ НА ТЕАТРИТЕ!

С героите от пиесата „Работна мецана” по Леда Милева ще се срещнат кърджалийските деца в Европейската „Нощ на театрите”. Малките зрители ще съпреживеят патилата на мама Мецана и нейните мечета, ще се срещнат с някои от най-обичаните горски обитатели – Зайо, Ежко, Кълвача, Вълчо, ще се запознаят с техните тревоги и проблеми. И какво още ще стане, ще разберем на 19-и ноември на сцената на кукления театър от 11.00 ч.
Спектакълът е безплатен! Заповядайте!

„След спектакъла малката публика ще има възможността да се запознае с куклите, с актьорите, участващи в пиесата, да разговаря с тях, да надникне в „кухнята” и се запознае с механизма на правене на театър”, поясни Гълъб Бочуков, директор на ТМЦ – Кърджали.

Адаптация и режисура: Теодора Попова
Сценография: Диана Узунова-Тодорова
Музика: Гергана Анмахян
Актьори: Русалина Майналовска, Нихал Ибрям, Божидар Георгиев, Адриана Кънчева
Theatres Night - Нощ на театрите е част от платформата „Европейска Нощ на театъра”, която обединява всички с отношение към театъра и сцената, с цел създаване и показване на качествено театрално изкуство без граници, езикови, религиозни или етнически бариери. През 2022 г. в инициативата „Нощ на театрите” ще се включат 13 града в България с повече от 100 изяви от различни театрални жанрове. За всяко издание кампанията има послание. Тази година мотото на 10-ото юбилейно издание „Нощ на театрите” е „През девет Нощи в десетата”.
https://programata.bg/?p=43&l=1&c=1&id=2682

alt