Get Adobe Flash player

"ИЗГРАЖДАМЕ ВАВИЛОН" – ОДОБРЕН ЕВРОПЕЙСКИ ПРОЕКТ С УЧАСТИЕТО НА ТМЦ – КЪРДЖАЛИ

alt

"ИЗГРАЖДАМЕ ВАВИЛОН" – ОДОБРЕН ЕВРОПЕЙСКИ ПРОЕКТ С УЧАСТИЕТО НА ТМЦ – КЪРДЖАЛИ

   През есента на 2023 г. в Театър Дуе – Парма, Италия, стартира „Изграждаме Вавилон” – одобрен дългосрочен европейски проект за периода 2023 – 2025 г. по програмата на ЕТС "Партньорски проекти" между:
 Театър Дуе – Парма, Италия:  http://www.teatrodue.org/privacy
 ТМЦ – Кърджали, България:  https://www.dktdimov.com/
 Театър – Нова Горица, Словения:  https://www.sng-ng.si/
   Целта на партньорския проект е да даде представа каква е връзката между гражданите, техния начин на мислене, начин на живот и говорим език в днешна Европа. Различните езици носят своя културен отпечатък и начин на мислене на отделните нации, което ни прави различни. Но езикът на театъра е един за всички, които го създаваме, а това ни обединява без разлика на националност и език. И работейки в партньорство с колеги от другите националности, преодоляваме границите и различията.
   Проектът ще премине през различни фази като всеки театър, участник в проекта, ще организира работна партньорска среща-дискусия по темата на проекта и създаването на текста. В края на тази фаза от всеки театър партньор ще бъде реализиран спектакъл по създаден собствен текст на родния език и той ще бъде част от репертоара на театъра.
   Крайната фаза - 2025 г., предвижда  спектаклите да бъдат изиграни със субтитраж на фестивал в Парма, Италия.
ДА СИ ПОЖЕЛАЕМ УСПЕШЕН СЕЗОН И УСПЕШНО НАЧАЛО НА ПРОЕКТА!