Get Adobe Flash player

Кърджалийският театър отчете успешно полугодие

Арда нюз 03/07/2016 г.

ТМЦ –Кърджали ще приключи полугодието с положителни резултати. Всички задължения за минал период към доставчици и граждански договори на артисти-изпълнители са изплатени.

alt

„Със задоволство можем да кажем, че театърът няма задължения. Постъпленията от собствена продукция са значителни и това ни позволи да се разплатим с нашите контрагенти. Успешно преминаха гастролите на нашите актьори във Военния театър- гр.София, зала „Борис Христов”- Пловдив, ДТ ”Иван Димов”-Хасково, Търговище, РДТ Смолян и др.“, със задоволство сподели директорът на театъра Бочуков.
Предстои поетапно излизане в платен годишен отпуск на състава на Центъра, като същевременно се подготвя лятно турне (Варна, Велики Преслав, Казанлък, Балчик,Велинград и др.) на спектаклите „Последната нощ на Сократ” от Стефан Цанев и „Не всеки крадец е мошеник” на Дарио Фо с участието на Васил Драганов.
На наша сцена предстои гостуване на Театър Българска Армия гр.София с „Да разлаем кучетата” на 04.07 и награденият с „ИКАР” за най-добро представление през 2013 спектакъл на ТР „Сфумато” „Медея-майка ми” на 14юли.
Усилено се подготвят новите заглавия на Центъра. Премиерата на спектакъла „Рожден ден” на Харолд Пинтър с гастрол на Стефан Попов актьор от ДТ ”Н.О.Масалитинов”- Пловдив и режисьор Цветан Даскалов ще бъде към края на септември.
В процес на работа са и други заглавия от репертоара на ТМЦ-Кърджали.